ZEBRA történelem

Szülőhazám Japán, de otthonom a világ

Kis ZEBRA történet dióhéjban

1897

Tokumatsu Ishikawa elkészítette az első japán tollhegyet hazájában, és megalapította a ZEBRA Pen Co vállalatot.

1914

Hivatalosan is levédették a ZEBRA brandet és a logóját. A zebrák kedvessége és főleg családcentrikussága ragadta meg az alapítót a névválasztásnál. A márka korai logójában a visszatekintő zebra pedig egy japán közmondást idéz: „Onko Chishin”, ami annyit tesz, „Azzal teszünk szert tudásra, hogy tanulunk a múltból.”

1960-as évek

A golyóstollak évtizede. Bevezetésre került az F-3000 és F-5000 széria és kifejlesztik a háromszínű golyóstoll mellett a máig használt átlátszó tinta tartályt.

1970-es évek

Az egyediség évtizede. Kifejlesztik a kétvégű markert (Mckie Extra Fine, Hi Mckie) és a Sharbo multifunkciós írószert, amely golyóstollat és mechanikus ceruzát rejt egy testben.

1980-as évek

A terjeszkedés évtizede. Megalapítják a ZEBRA PEN CORP. (USA) vállalatot.

1992

A magyarországi történet kezdete. Megalapítják a ZEBRA PEN Ltd.-t (UK) és ezzel együtt elindul a magyarországi értékesítés is. A hazai piacon az első termékek között van az 1992-ben bevezetett JELL-BE zseléstoll-család is.

2000-es évek

A környezettudatosság évtizede. Nagy sikerrel bevezetik a Z-Grip golyóstollat és a Z-1 családot az újonnan kifejlesztett tintával. Ugyanakkor elindul az újrahasznosított ECO termékcsalád is és a márka mai napig használt szlogenje az „Open your imagination” lesz.

2010-től napjainkig

Izgalmas évek. Elindul a „Funky” termékcsalád, bevezetik a zebracsíkos SL-F1-et, a Sarasa zselés tollakat és a Telescopis stylus családot is. Mindemellett kifejlesztik az emulziós tintát és a következő évek nagy slágerét is, DelGuard törhetetlen hegyű mechanikus ceruzát.

2017

25 éves a ZEBRA a magyar piacon és már több mint 60 féle terméke érhető el hazánkban.Hol tudod megvenni?

A következő áruházláncokban érhetőek el a promóció termékei: